S.S.S

S.S.S

S.S.S

Otoyol ücretini nasıl ödeyebilirim?

Kullandığınız mesafeye göre hesaplanan otoyol kullanım ücretinizi kredi kartınızla, banka kartınızla ya da nakit olarak çıkış gişesinde ödeyebilirsiniz. 

İhlalli geçişlerinizi ise www.aydindenizliotoyolu.com.tr web sitemizden kredi kartı ve banka kartı ile ya da anlaşmalı olduğumuz Ziraat Bankası ve Yapı Kredi ATM ve Şubeleri ile İnternet Bankacılığı uygulamalarından ödeyebilirsiniz.

Gişelerden veya serbest geçiş bölgelerinden geçtiğimde herhangi bir sebepten dolayı ödeme yapamazsam sonrasında ne yapmam gerekir?

Böyle bir durumda aracınıza ait bir İhlalli (Ödemesiz) Geçiş Bildirimi düzenlenerek gişelerde araç sürücüsüne teslim edilmektedir. Söz konusu bildirimde belirtilen ödeme kanalları aracılığıyla 15 gün içinde geçiş ücretinizi cezasız olarak ödeyebilirsiniz.

Otoyoldan, geçiş ücreti ödenmeden çıkış yapılan tarihi izleyen 15 gün içinde İhlalli Geçiş Bildirimi üzerinde belirtilen ödeme kanalları aracılığıyla ödeme yapılmadığı takdirde, ücret ödenmeden giriş çıkış yapılan mesafeye ait geçiş ücreti ile birlikte ceza ödemeniz gerekecektir.

Söz konusu ceza tutarı, ödemesiz geçiş tarihini izleyen 45. güne kadar yapılacak olan geçiş ücreti ödemelerinde geçiş ücretinin 1 katıdır. Ödemesiz geçişi izleyen 45 günden sonra geçiş ücretinin 4 katı para cezasını geçiş ücreti ile birlikte ödemeniz gerekmekte olup aksi halde bu tutarın tebligat, avukatlık ücreti, vergi, diğer takip masrafları ve faizi ile birlikte tahsili için hukuki süreç başlatılır.

Gişelerden geçerken hız sınırlaması var mı?

Gişe alanlarında hız sınırı 20 km/saattir. Önünüzdeki aracın herhangi bir nedenle durması ihtimaline karşı takip mesafenizi korumalı ve gerekiyorsa hızınızı azaltmalısınız.

Gideceğim mesafeye göre ödeyeceğim ücreti nasıl öğrenebilirim?

Web sitemizde (www.aydindenizliotoyolu.com.tr) ana sayfada yer alan Online işlemler menüsünden Ücret Hesaplama bölümüne tıklayarak ödemeniz gereken güncel tutarı öğrenebilirsiniz.

HGS abonesiyim, otoyol ücretini HGS ile ödeyebilir miyim?

Otoyol çıkış gişelerinde HGS şeritlerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. 

Çıkış gişelerine geldiğinizde HGS hesabınızda yeterli bakiyeniz olup olmadığı otomatik olarak sorgulanacak ve ilgili bankadan ödeme provizyonu alınması halinde geçiş yapmanıza izin verilecektir. 

Herhangi bir nedenle geçiş anında provizyon alınamaması (yetersiz bakiye, haberleşmenin aksaması vb. nedenlerle) durumunda çıkış şeridinde bekleyiniz, gişe personeli gişede ödeme yapma ya da ihlalli (ödemesiz) geçiş yaparak 15 gün içinde ödeme yapma tercihinize göre size yardımcı olacaktır

Geçişlerim ile ilgili bilgileri nereden sorgulayabilirim?

Geçişlerinizi, www.aydindenizliotoyolu.com.tr adresinde Online İşlemler bölümünden sorgulayabilirsiniz.

Ayrıca, 0850 75 75 236 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak veya [email protected] adresine e-posta göndererek bilgi alabilirsiniz.

Asgari ve azami hız sınırı kaçtır?

Otoyol kullanıcıları için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen asgari hız 40 km/saat olup; azami hız, geometrik standartların müsaade ettiği limitler ve ilgili trafik işaretlerinde belirtilen sınırlar haricinde binek araçlar için 140 km/saattir.

Otoyolda acil durumda yardıma ihtiyacım olduğunda arayabileceğim bir telefon numarası var mı?

Otoyol güzergahında seyahat ederken kaza, yaralanma, yangın ve benzeri ACİL durumlarla karşılaşılması halinde yardım talep etmek için 7/24 çalışan 161 Yol Yardım hattını ücretsiz arayabilirsiniz.

Ayrıca; 112 Acil Yardım Hattı'nı da ücretsiz arayabilirsiniz. İhtiyacı olan başka birilerinin de bu hatları arayabileceğini unutmadan lütfen hatları gereksiz yere meşgul etmeyiniz.